Per motius econòmics completament aliens a la nostra voluntat, ens veiem obligats a interrompre (esperem que temporalment) l'estudi de pòl·lens i espores al·lergògens a Tenerife. Ho lamentem profundament.

Contacte per a interessats en col·laborar amb el projecte EOLO-PAT: 

Jordina Belmonte Soler (UAB) - jordina.belmonte@uab.cat

 

Segueix consultable:

S'interromp l'actualització de:

 

Què és el Proyecto EOLO-PAT?

Estudio de alergenos en Canarias

El projecte EOLO-PAT contribueix a un millor coneixement de la etiologia de les al·lèrgies respiratòries a Santa Cruz de Tenerife. Aquest projecte es va iniciar gràcies a la col·laboració de Air Liquide (que va haver de cedir en la seva col·laboració per normativa legal al 2015), del Laboratori d'Anàlisi Palinològiques de la Universitat Autònoma de Barcelona (UAB) i del Centro de Investigación Atmosférica de Izaña (AEMET).

Per a portar a terme aquest estudi es realitzen mostrejos continuats de l'atmosfera alhora que es fa un seguiment de les consultes d'urgències per patologies respiratòries.

Mitjançant de captador aerobiològic Hirst i després d'una anàlisi microscòpica de les mostres obtingudes s'ha establert la diversitat i els nivells de pòl·lens i espores a l'aire a la vegada que l'ús de sensors de pols atmosfèrica ha aportat els nivells de material particulat (PM10).

Un 69% dels pòl·lens i un 59% de les espores presents en l'atmosfera de Santa Cruz de Tenerife són susceptibles de desencadenar patologies respiratòries; a ells s’han d’afegir un 29% de pòl·lens i un 10% d’espores que, sent menys agressius, també poden afectar a persones especialment sensibles.