La Xarxa Aerobiològica de Catalunya col·labora amb l'exposició e investigació epidemiològica "La memòria de l'olor". FINS EL DIUMENGE 8 DE JULIOL és pot visitar, a la Sala Ciutat a Barcelona, l'exposició experimental "La memòria de l'olor", basada en les investigacions realitzades per l'entitat OLMARCAT sobre la forma en què les olors i el sentit de l'olfacte poden afectar les nostres emocions, sensacions i memòria, i l'aplicació que aquest efecte pot tenir en el món de la comunicació. El visitant podrà posar a prova el seu olfacte, aprendre'n més per mitjà de les entrevistes a diversos experts i participar en una prova científica al final del recorregut.

El sentit de l'olfacte ha estat el menys considerat i utilitzat en la comunicació. Un sentit potent del que no es té massa informació sobre les seves capacitats.

Aquesta exposició es realitza simultàniament a la prova científica OLMARCAT per a conèixer la capacitat de recordació dels olors.

Que se'n tingui notícia és la primera vegada que es realitza una prova epidemiològica per saber el grau de reconeixement d'una marca comercial només per mitja del seu aroma.

Vídeos explicatius i fotos de l'exposició (font: http://www.navalles.com/olfato/):

 

Més informació:

http://www.navalles.com/olfato/
http://www.bcn.cat/salaciutat/ca/exposiciones-muestra.html